Integreren tot je een ons weegt

In een goed werkend applicatielandschap gebruik je de beste tools voor de klus en heeft iedere medewerker toegang tot de data die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben. En omdat niemand in 17 verschillende applicaties wil inloggen om eenvoudige vragen van een klant te kunnen beantwoorden, is het nuttig om data uit verschillende applicaties in je CRM-systeem beschikbaar te stellen. Maar hoe pak je dat aan?

Deel deze kennis met je collega's:

Share on linkedin
Share on email

Zoals bij ieder software-project levert een zoekopdracht naar het onderwerp gemakkelijk 80 miljoen resultaten op; genoeg om te verdrinken in de opties. Om te voorkomen dat je door alle bomen het bos niet meer ziet is het altijd goed om de volgende punten in de gaten te houden: 

  • Stel van te voren vast welk doel je met de data-integratie wil bereiken.  
  • Maak een helder onderscheid tussen wat moet kunnen (moetjes) en wat ook leuk zou zijn om te hebben (toetjes).
  • Zorg dat je organisatie er op het gebied van databescherming klaar voor isData-integratie zorgt voor een bredere beschikbaarheid van klantgegevens. Dit brengt hogere risico’s met zich mee. 
  • Zorg ervoor dat de risico’s van de integratie-oplossing bekend zijn, dat je deze acceptabel vindt, en dat er iemand is die de risico’s voor je borgt. 

Het roekeloos overpompen van data van de ene naar de andere applicatie levert niet heel veel meer op dan dubbele data, onvolledige informatie en gefrustreerde collega’s. Een goed geïmplementeerde data-integratie daarentegen minimaliseert de hoeveelheid rommel in je systeem en stelt zowel applicaties als medewerkers in staat zich bezig te houden met waar ze goed in zijn.  

Een goede partner in data-integratie helpt je bij het maken van de juiste keuzes, het stellen van de juiste prioriteiten en bewaakt de doelen van je organisatie. Dit leidt tot een data integratie strategie die past bij jouw data, organisatie en doelen. 

Niet alle integraties vereisen dure servers met veel rekenkracht en soms blijkt dat het niet altijd nodig is om te integreren om je doelen te bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld data uit andere systemen in je CRM systeem tonen, zonder dat je de data ook in dit system opslaat. Hierdoor heb je de data altijd inzichtelijk, maar bestaat er geen kans op synchronisatiefouten. 

Nog steeds nieuwsgierig?

Blogs
Guus Heezen

De valkuil van een citizen developer in Power Automate

Microsoft heeft met het begrip ‘Citizen Developer’ een oude gebruikersgroep in een nieuw jasje gestoken. Een Citizen Developer is iemand die zich niet waagt aan programmeren, maar wel goed de weg weet te vinden in oplossingen die Microsoft biedt. Het Power Platform biedt deze groep ontzettend veel mogelijkheden om applicaties te bouwen en deze te voorzien van slimme businesslogica. Je moet er echter wel op letten dat je door al deze mogelijkheden niet in de ‘happy flow’ valkuil trapt. In deze blog lees je wat deze valkuil inhoudt en hoe je deze oplost en voorkomt.

Blogs
Guus Heezen

Waarom je vandaag nog moet starten met de aangepaste help functionaliteit in Dynamics 365

In projecten zien we dat gebruikersadoptie vaak het ondergeschoven kindje is. Het wordt als belangrijk bestempeld, maar de daadwerkelijke investeringen gaan naar het bouwen van extra functionaliteit. En dat is jammer, want gebruikersadoptie is één van de belangrijkste pijlers om een IT-project te laten slagen. In deze blog lees je niet alleen waarom je vandaag nog moeten starten met het maken van aangepaste help functionaliteit, maar ook hoe je hiermee kunt starten. Fijn nieuws: Microsoft helpt je bij het verbeteren van gebruikersadoptie!

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo zorgen we ervoor dat we jou de best mogelijke ervaring kunnen bieden. Door verder te surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies voor bovenstaande doeleinden.

Stuur ons een bericht

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Contactinformatie