Sterke Europese Microsoft partners verenigen tot gedeelde identiteit, 9Altitudes

De samenwerking tussen de Nederlandse IT consultancy bedrijven Pylades en Cayentis en het Belgische Ad Ultima Group, bereikt vandaag een nieuwe hoogte. Zelfs in deze tijd van corona en lock downs groeit en evolueert de groep.

Deel deze kennis met je collega's:

Groei

In 2019 kondigden het Nederlandse Pylades en het Belgische Ad Ultima Group een nieuwe samenwerking aan, ondersteund door de internationale investeringsmaatschappij Waterland. Om een sterk Microsoft Dynamics 365 front te vormen op de Nederlandse en ruimere Europese markt sloot in 2020 Cayentis zich op zijn beurt aan bij de nieuwe gecombineerde groep. Samen met Waterland is een nieuwe acquisitie binnen de groep aangekondigd. Het Deense bedrijf Optimate, een van de grootste Microsoft Dynamics 365 partners in Denemarken.

Evolutie

De gecombineerde groep gaat vanaf vandaag verder dan alleen een samenwerking. Deze mijlpaal wordt gemarkeerd door de lancering van een gedeelde identiteit en een volledige rebranding. Vanaf vandaag positioneert de groep zich als één merk, genaamd 9Altitudes. Dit initiatief benadrukt de ambitie om een sterk Microsoft Dynamics 365 front te vormen op de Europese markt. Daarbij laat de gedeelde identiteit de toewijding zien die de vier bedrijven gezamenlijk hebben als het gaat om Digital Business Transformation.

De Deense firma Optimate versterkt het DNA van 9Altitudes

Optimate trad op 28 januari 2020 toe tot de nieuwe gecombineerde groep. De Deense partner is opgericht in 2004, heeft 80 mensen in dienst en heeft meer dan 5 locaties in Denemarken. Ze noemen zichzelf een atypisch adviesbureau dat bereid is in te grijpen als andere concurrenten met de witte vlag zwaaien en het opgeven. Van nature zeer klantgerichte en echte uitdagers die sectorkennis en zakelijke focus delen met de rest van de groep.

Diepgaande kennis binnen specifieke focusgebieden

Deze samenwerking past perfect binnen de strategie van de groep met specifieke focusgebieden. De 9Altitudes-groep staat voor solide branchekennis in Handel & Logistiek, Zakelijke en Technische dienstverlening, Ledenorganisaties, produktie en de import & distributie van kapitaalgoederen. Naast ERP, CRM, IoT & PLM (Product Lifecycle Management) heeft de groep diepgaande kennis van DMS (Document Management Systeem) en Business Analytics.

Een vertrouwde adviseur met een scherp oog voor toekomstige trends

De filosofie van de gecombineerde groep is om een langdurige partner te zijn. Het type partner dat altijd een stapje verder gaat in het begeleiden van klanten in hun digitale transformatietrajecten. Europese markttrends zoals Professional Services 2.0, Industry 4.0 en de abonnementseconomie worden nauwlettend gevolgd en vertaald in nieuwe digitale

innovatie-initiatieven zoals Augmented Reality en Smart Connected Products om klanten naar het volgende niveau te helpen.

Het gaat verder dan technologie alleen

Bij 9Altitudes is er een duidelijk begrip over hoe technologie een werkelijk verschil kan maken. Technologie zonder strategie creëert geen enkele impact, terwijl de menselijke factor ervoor zorgt dat het echt gebeurt. 9Altitudes combineert dit met een agile manier van werken, herhaalbare businessmodellen en een scherp oog dat blijft leren en groeien. Allemaal in het voordeel van de klant.

Enkele cijfers over de gecombineerde groep

Met de komst van Optimate realiseert de gecombineerde groep een omzet van meer dan € 65 miljoen euro en verenigt meer dan 400 medewerkers in momenteel 4 landen. Samen tellen de 4 entiteiten voor bijna 90 jaar ervaring.

De opkomst van 9Altitudes

De gecombineerde groep volgt de bij Waterland bekende ‘Buy and Build’ strategie. In de komende maanden wordt de acquisitiestrategie voortgezet en zal het merk worden opgeschaald, belichaamd door alle leden van de groep. Het doel is om te evolueren naar een volledig corporate merk met een omzetdoelstelling van 150 miljoen euro in de komende 2 à 3 jaar.

Noot voor de redactie

Heeft u vragen over dit persbericht, neem dan contact op met:

t.tenvelden@9altitudes.com

Meer informatie over de bedrijven in de gecombineerde groep:

9Altitudes – www.9altitudes.com

Pylades – www.pylades.com

Ad Ultima Group – www.adultimagroup.com

Cayentis – www.cayentis.nl

Optimate – www.optimateas.com

Nog steeds nieuwsgierig?

Nieuws
Gijs van Woerdekom

9altitudes blijft zijn PTC-activiteiten uitbreiden met Econocap Denemarken

9altitudes versterkt zijn PTC-positie met een nieuwe overname in Denemarken. Econocap Denmark treedt toe tot de 9altitudes groep. Samen met Optimate en Bredana Solutions – twee andere leden in Denemarken – worden zij het kloppende hart van 9altitudes in Denemarken. 9altitudes Denemarken levert digitale projecten in ERP, CRM, PLM, IOT, BI, DMS en CAD.

Nieuws
Gijs van Woerdekom

9altitudes groeit verder in Nederland met Add-IT Infosystems

9altitudes versterkt haar positie in Nederland en voegt Add-IT Infosystems toe aan de groep. Add-IT, bestaande uit de business units Software Solutions en ICT Solutions, is met beide units gefocust op ERP-projecten, zowel met betrekking tot de implementatie van business software gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central, als ook met betrekking tot (productie)automatisering.

Pylades, Cayentis én nu ook Add-IT vormen het kloppend hart van 9altitudes in Nederland. 9altitudes is Microsoft Gold partner en levert digitale projecten in CRM – ERP – PLM – IOT – BI – DMS.

Je bent er bijna...

Ontvang elke maand handig Dynamics 365 & Microsoft Power Apps nieuws en tips in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo zorgen we ervoor dat we jou de best mogelijke ervaring kunnen bieden. Door verder te surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies voor bovenstaande doeleinden.

Stuur ons een bericht

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Contactinformatie