Up next: oktober release. De drie beste nieuwe features

Alle klanten op Dynamics 365 in de cloud ontvangen 2 keer per jaar een update vol met nieuwe functionaliteit. We hebben een overzicht gemaakt van wat wij de beste nieuwe features vinden van de oktoberrelease 2019!

Deel deze kennis met je collega's:

Microsoft heeft zichzelf nog strikter gecommitteerd aan het tijdig uitbrengen van nieuwe features in een tweejaarlijkse release cyclus. Waar eerder nog werd gesproken van een voorjaars- of herfstrelease spreekt men nu van april of oktober. Zoals Microsoft zelf zegt is april altijd april en oktober altijd oktober.

Terwijl menig eindgebruiker waarschijnlijk net bekend is met de nieuwe features uit de april release, blikken wij in deze blog alvast vooruit naar de komende oktober release. We hebben hierbij een selectie gemaakt van de drie features die ons het meest opvallen.

Contextuele communicatie

Microsoft pakt de huidige e-mail editor eens goed aan. Het voegt “rich-tekst” opmaak toe aan de editor en zorgt ervoor dat de context van een record zichtbaar blijft, terwijl de eindgebruiker in een pop-up de mogelijkheid heeft een e-mailtje samen te stellen. Het beschikbaar maken van de context van een record zoals bijvoorbeeld een account of verkoopkans stelt een medewerker in staat om op één scherm alle informatie te zien die nodig is om het perfecte e-mailtje te sturen. Release notes

PowerApps Portals

Dynamics Portals is al een tijdje onderdeel van de Dynamics productfamilie, maar wordt nu meer geïntrigeerd in de PowerApps productfamilie. Microsoft komt met een zogenoemde “low-code” PowerApps Portals functionaliteit, waarmee je in staat bent om op een makkelijke manier portal pagina’s samen te stellen.

De gedachte achter deze nieuwe richting is interessant, want het geeft niet-developers meer mogelijkheden om een portal naar wens samen te stellen. Deze eerste opzet is alleen nog niet meer dan een mooie HTML-editor voor portal pagina’s. Dit is jammer, want het komt bij langer na nog niet in de buurt van mogelijkheden die er zijn voor het bouwen van bijvoorbeeld een PowerApps Canvas app. Desondanks is dit een voor in de toekomst veelbelovende feature en houden we deze nauwlettend in de gaten. Release notes

AI-Builder voor Dynamics 365

Recentelijk heeft Microsoft de AI-builder geïntroduceerd om artificial intelligence bruikbaar te maken voor bedrijven die graag willen profiteren van AI-capaciteiten maar hier niet de kennis voor hebben.

Het op grote schaal beschikbaar maken van AI-functionaliteit binnen Dynamics 365 is bij voorbaat al interessant te noemen. Wij hebben deze AI-builder uitgebreid getest en zullen onze ervaringen hierover delen in een volgend blog-artikel. Stay tuned!

Nog steeds nieuwsgierig?

Nieuws
Gijs van Woerdekom

9altitudes blijft zijn PTC-activiteiten uitbreiden met Econocap Denemarken

9altitudes versterkt zijn PTC-positie met een nieuwe overname in Denemarken. Econocap Denmark treedt toe tot de 9altitudes groep. Samen met Optimate en Bredana Solutions – twee andere leden in Denemarken – worden zij het kloppende hart van 9altitudes in Denemarken. 9altitudes Denemarken levert digitale projecten in ERP, CRM, PLM, IOT, BI, DMS en CAD.

Nieuws
Gijs van Woerdekom

9altitudes groeit verder in Nederland met Add-IT Infosystems

9altitudes versterkt haar positie in Nederland en voegt Add-IT Infosystems toe aan de groep. Add-IT, bestaande uit de business units Software Solutions en ICT Solutions, is met beide units gefocust op ERP-projecten, zowel met betrekking tot de implementatie van business software gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central, als ook met betrekking tot (productie)automatisering.

Pylades, Cayentis én nu ook Add-IT vormen het kloppend hart van 9altitudes in Nederland. 9altitudes is Microsoft Gold partner en levert digitale projecten in CRM – ERP – PLM – IOT – BI – DMS.

Je bent er bijna...

Ontvang elke maand handig Dynamics 365 & Microsoft Power Apps nieuws en tips in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo zorgen we ervoor dat we jou de best mogelijke ervaring kunnen bieden. Door verder te surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies voor bovenstaande doeleinden.

Stuur ons een bericht

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Contactinformatie