Up next: oktober release. De drie beste nieuwe features

Alle klanten op Dynamics 365 in de cloud ontvangen 2 keer per jaar een update vol met nieuwe functionaliteit. We hebben een overzicht gemaakt van wat wij de beste nieuwe features vinden van de oktoberrelease 2019!

Deel deze kennis met je collega's:

Share on linkedin
Share on email

Microsoft heeft zichzelf nog strikter gecommitteerd aan het tijdig uitbrengen van nieuwe features in een tweejaarlijkse release cyclus. Waar eerder nog werd gesproken van een voorjaars- of herfstrelease spreekt men nu van april of oktober. Zoals Microsoft zelf zegt is april altijd april en oktober altijd oktober.

Terwijl menig eindgebruiker waarschijnlijk net bekend is met de nieuwe features uit de april release, blikken wij in deze blog alvast vooruit naar de komende oktober release. We hebben hierbij een selectie gemaakt van de drie features die ons het meest opvallen.

Contextuele communicatie

Microsoft pakt de huidige e-mail editor eens goed aan. Het voegt “rich-tekst” opmaak toe aan de editor en zorgt ervoor dat de context van een record zichtbaar blijft, terwijl de eindgebruiker in een pop-up de mogelijkheid heeft een e-mailtje samen te stellen. Het beschikbaar maken van de context van een record zoals bijvoorbeeld een account of verkoopkans stelt een medewerker in staat om op één scherm alle informatie te zien die nodig is om het perfecte e-mailtje te sturen. Release notes

PowerApps Portals

Dynamics Portals is al een tijdje onderdeel van de Dynamics productfamilie, maar wordt nu meer geïntrigeerd in de PowerApps productfamilie. Microsoft komt met een zogenoemde “low-code” PowerApps Portals functionaliteit, waarmee je in staat bent om op een makkelijke manier portal pagina’s samen te stellen.

De gedachte achter deze nieuwe richting is interessant, want het geeft niet-developers meer mogelijkheden om een portal naar wens samen te stellen. Deze eerste opzet is alleen nog niet meer dan een mooie HTML-editor voor portal pagina’s. Dit is jammer, want het komt bij langer na nog niet in de buurt van mogelijkheden die er zijn voor het bouwen van bijvoorbeeld een PowerApps Canvas app. Desondanks is dit een voor in de toekomst veelbelovende feature en houden we deze nauwlettend in de gaten. Release notes

AI-Builder voor Dynamics 365

Recentelijk heeft Microsoft de AI-builder geïntroduceerd om artificial intelligence bruikbaar te maken voor bedrijven die graag willen profiteren van AI-capaciteiten maar hier niet de kennis voor hebben.

Het op grote schaal beschikbaar maken van AI-functionaliteit binnen Dynamics 365 is bij voorbaat al interessant te noemen. Wij hebben deze AI-builder uitgebreid getest en zullen onze ervaringen hierover delen in een volgend blog-artikel. Stay tuned!

Nog steeds nieuwsgierig?

Business applicaties
Gijs van Woerdekom

Microsoft Power Platform Tip: Filteren in de tijdlijn

In de Power Platform Tip laten we zien hoe je eenvoudig kunt filteren in de tijdlijn. De tijdlijn neemt een steeds belangrijkere plek in binnen Dynamics 365. Indien er veel activiteiten staan vermeld in de tijdlijn kunt u het overzichtelijker maken door de filter methode te gebruiken.

Blogs
Michiel Groeneveld

Succesverhalen: Een nieuw hoofdstuk voor Wij Techniek

Wij Techniek (voorheen OTIB) is met een nieuwe naam en een nieuwe website een nieuw hoofdstuk ingeslagen. De brancheorganisatie maakte al langer gebruik van Dynamics 365 als centrale applicatie voor het beheer van klant- en procesdata, maar heeft nu ook de nieuwe website gekoppeld. De inzet van Dynamics 365 met een koppeling met de nieuwe website biedt een hoop nieuwe mogelijkheden en voordelen voor Wij Techniek.

Je bent er bijna...

Ontvang elke maand handig Dynamics 365 & Microsoft Power Apps nieuws en tips in je mailbox.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo zorgen we ervoor dat we jou de best mogelijke ervaring kunnen bieden. Door verder te surfen op onze website accepteer je het gebruik van cookies voor bovenstaande doeleinden.

Stuur ons een bericht

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Contactinformatie